Děkuju za všechny ryby … a planetu. S láskou Dagon

Tak přátelé, další boom našeho milého extraterestriálního Mythosu nastal. Po pojmenování kusu hroudy na Yuggothu (Plutu) který stále není plenta a podle všeho už nikdy ani nebude, tu máme další zářez na chapadlech Shoggotha. Planetu pojmenovali po tatíčku Dagonovi a tentokrát to pojmenování dává i smysl.

Někdo tam v NASA nás má rád, když dovolil, aby lid rozhodl o názvech nových planet, protože nechal pojmenovat planetku u hvězdy Fomalhaut – Dagon, dříve Fomalhaut b. Pojmenování vůbec není náhodné, vy, kdož jste v Cthulhu Mythosu, či počesku Mýtu Cthulhu zběhlí, určitě víte, že Fomalhaut hraje v příbězích velkou roli. Fomalhaut má být domovem Cthugha – žhnoucího, kterému slouží Ohniví vampýři.  Paradoxně zde má být i domov Aphoom-Zhah -Ledového plamene.

Možná vás napadlo, jaká je spojitost s Fomalhaut a Dagonem? Ona linka je mnohem rafinovanější. Jméno Fomalhaut, jak vás asi napadlo, pochází z arabštiny – Fum al Hiiit – ústa ryby a tvoří … ústa ryby v souhvězdí Jižní ryby (Piscis Australis). K této oblasti se váže i babylonská astrologie, kde souhvězdí reprezentuje Oannese (bráchu Dagona/EnKiho popřípadě právě Dagona/Enkiho pod jiným titulem). Až najdou tu největší svini kosmu, super masivní černou díru, nebo něco ještě horšího, nebudeme se divit jménu Azathoth, co říkáte? A až naší planetu sežere, těsně předtím všem vmeteme do tváře, my vám to říkali.

© Koubič Šíření jakýchkoliv materiálů z těchto stránek je možné pouze po osobním souhlasu autora.