Liber :II:

Liber :II: – První Koubičova veřejně dostupná kniha hotová. Rituální text pro účely Solstice, revidované vydání z roku 2012, pro 21 12 2012. Nyní myšlený jako text pro uctění každoroční.

Prastaří moc dobře věděli, proč mě chtěli do teamu, protože jsem takový kretén, že nejen, že napíšu veškeré texty, nakreslím veškeré vobrázky, ale ještě tomu udělám knižní sazbu, takže to pak v magickém formátu pdf nevypadá úplně k zblití. Za tohle by mě měl někdo dát prachy, tohle byla fuška. A Nyrly, ne, nemyslel jsem to tak, že vyhraju 100Kč s losem, který stál 100Kč. Ne, Mythosáci jsou spíš na tu kosmickou gnósi, to, že musíme někdy jíst, moc nechápou.

Sice trochu nerozumím, proč si za velekněze vybrali zrovna mě, když naším jazykem stěží vládne deset milionů lidí, ale tak naštěstí v zámoří existují ještě větší magoři, kteří mé texty i překládají do angličtiny, takže tu masový potenciál, tj pět až deset praktikantů, je.

„Tato kniha byla inspirována praktikou, kterou započali již staří Chaldejci před mnoha tisíci lety. Na Babylonský Nový rok (Akitu) recitovali kněží svůj nejposvátnější text-Enuma Eliš (Když nahoře). Tento text vypráví, jak starý řád – Chaos, porazí řád nový. Tiamat a její choť Absu jsou pokořeni, mladší generací potomků, aby zavládl nový věk. Enuma Eliš je dlouhá 9 tabulek. Čtení je vyčerpávající. V podobném duchu se nese i zde presentovaný text. Svolává veškeré novoaeonské síly z trans-yuggotských dálav na nejposvátnější den v roce zimní slunovrat :II: (2112), kdy brány mezi světy, jsou dokořán.

Knihu si můžete zdarma stáhnout zde