Analýza Necronomiconu: Sigil of Gateway

OK back k samotnýmu Necronomiconu. Vždycky mě zajímalo co má symbolizovat pentagram Necronomiconu, který je na titulní stránce. Připočtěte to mé blbosti, ale celou dobu mi byla pravda na očích a já si toho všiml až po takové době. Až když jsem znaven brouzdal webem narazil jsem na symboly, které byly vyryty na kameni, který Al Alhazred spatřil jak se vznáší při obřadu KUTULU. Vlastně jde o spojení všech tří prvků do jednoho symbolu.

Imho jde o ochranné znamení. A něco jako propustku do vyšších sfér. Nuže pojďme si jednotlivé prvky projít step by step.

    vlastní pentagram je nazýván ARRA. Symbolizuje město UR tedy první Sumerské město vůbec(myslim). Také symbolizuje úmluvu mezi lidmi a Bohy.A obecně se jedná o ochranné znamení.

    Druhé znamení zvané AGGA je znamením za jehož pomoci lze vzývat Bohy.

    Třetí znamení je znamení strážce Bandar. Strážci jsou hodní chlapíci co pomáhají když se naskytne nepříjemnost. Ale když je něco naštve není podle N dobrý být na blízku.


Asi si i ti poněkud slepější všimli, že se znamení tak úplně neschodujou s tím co je na obálce. Napadají mě jen tři možnosti. Ta první je, že tvůrce měl estetické cítění a tak prostě znamení upravil tak aby se mu víc líbily. Dá se to považovat za prasárnu, ale budiž. Druhá myšlenka je taková, že naopak znamení na obale jsou ta správná a ta v knížce jsou fušersky zmršená. A třetí možnost i když se zdá, že jsou to stejná znamení není tomu tak, ale k této teorii se nepřikláním nedávalo by to smysl.