Být Bohem

Je mnoho cest, kterými se dá dostat na vrchol. Jak se stát bohem. Šplhat po stromě až ke Koruně a utrhnout jablko poznání, meditovat pod majestátním fíkovníkem, nebo absolvovat cestu skrz Kolo Chaosu. To vše a mnohem víc jsou stezky, jež nám praví jediné, skrze zkušenost rosteš, ó člověče. 

Tato cesta jest však trnitá a není pro každého, protože vyžaduje úsilí a Vůli překonat veškeré nesnáze a bolesti, které jsou spojené se sebezdokonalením.

Uvědom si, že bohem jsi od počátku. Jsi Mikrokosmos v Makrokosmu, jsi bohem vlastního světa a svou Vůlí působíš na Celek. „Každý muž, každá žena je hvězda“ pravil Aiwass v Liber Legis. Toť pravda.

Ta cesta je bolestná pro každého bezezbytku. Neexistuje nikoho, kdo by prošel stezkou bez šrámů na těle i na duši, ale bez bolesti není uvědomění a bez uvědomění není poznání a bez toho všeho nedojdeš Moudrosti.

Je deset kroků k božství, dvanáct kroků k božství jedenáct kroků k božství, sedm kroků k božství, nekonečno kroků k božství. Život je tím schodištěm, jen mapa se mění člověk od člověka. Ale nelpi na mapě. Neboť není důležitá. To cesta je důležitá, cesta vzhůru.

Mapu tvoříš svým konáním a myšlením. Nemysli si, že cizí mapa tě spasí, jsi osamocen ve svém přetěžkém údělu. Není nikdo, kdo by ti pomohl. Vyrovnej se s tím, že duchovní cesta je osamocená, i když kolem sebe máš zástupy. Cizí mapa tě může posunout, ale také tě může svázat. Nenech se svázat, pluj nad vším, nenech se ošálit vidinou snadného výsledku. Snadné zde neexistuje. Jen utrpení přerodu.

Skořápky tvého já, shnilé jako spadané ovoce. Ty Skořápky otevři, pokud jsi dost šílený. Protože jen šílenec může na této cestě zvítězit. Jen hlupák, nebo mág, kteří jsou na konci stezky jedním.

Podrž si však své Já, protože bez něj jsi Nic. Sám Hospodin řekl, Ehyeh Asher Ehyeh – Jsem ten, který jsem. Avšak z Nic vše vzniklo a do Nic se vše opět jednou obrátí.