Chaos Magie

Nejmodernější magický směr, který je v mnohých kruzích považován za kontroverzní a nemagický.  Vše začalo skvělým mágem a umělcem Austinem Osmanem Spearem, který vytvořil základ pro takzvanou sigilární magii a také stav gnose, které jsou jedním z nosných aspektů Chaos Magie.

Samotný zrod Chaos Magie se datuje roku 1976  kdy se sešli P.J. Carroll a Ray Sherwin. Roku 1978 už vznikl první Chaos Magický řád Illuminates of Thanateros od Thanatos a Eros. Pro IOT napsal Carroll velmi hodnotnou knihu Liber Null, později Liber Kaos, Apo…. a nyní The Octavo.

V Liber Null, která vyšla i česky, je mnoho zajímavých postřehů a ač se ještě neseparuje pod pojem Chaos Magie, jsou zde patrné klíčové znaky, na které se podíváme hlouběji.

Paradigm Shifting

Pojem definoval Thomas Khun. Pod tímto pojmem se nachází asi nejklasičtější metoda Chaos Magie, v podstatě jde o změnu úhlu vnímání. Psychologická metoda, která má otevírat mysl novým možnostem. Jednoduše úplně přetvoříte vlastní nazírání, soudy a myšlení do jiného modelu. Tímto cvičením se dokazuje, že ego je jen iluze, protože ego lze modifikovat lusknutím prstu. Během vteřiny přijmete pravicovou politiku, přejdete na zelené a skončíte u antihipíků. Samozřejmě to lze aplikovat na vše a obzvláště na magii a víru. Víra je nástroj, není dogmatem.  Proto s vírou lze pracovat tvárně. Obohacuje to o nové ideje a experience.

P.J. Carroll v Liber Null radí to co jsem si sám prošel a to evolučně projít všemi koncepty víry. Postupujte od animismu, k polytheismu, monotheismu až k omnitheismu. P.J. humorně říká, že tato technika vám zkrátí počet inkarnací před osvícením.

Stav Gnose

Stav gnose je stav změněného stavu vědomí vyvolaný různými technikami, zde přichází pravá sranda. Pokud jsem v něčem Chaos mág tak v idiociích které užívám při experimentování s psychokosmem. Tedy co lze užít k dosažení gnose? Gnose je stav, který přichází při změně vědomí, existují příjemnější metody dosažení takové změny. Jako je alkoholový dýchánek s několika flaškami oblíbené kořalky kdy jednou dáte loknout oblíbenému Loa=sobě a podruhé sobě=sobě.  Šamani využívají „magických“ účinků různého plevele=zhulí se.

Pak přichází na scénu velmi mocná technika sexuálního vyvrcholení, ve které mám mnohaletou praxi se svou rukou, zde však je nutná disciplína a kumulace energie. Zaprvé je nutné kondenzovat v sobě touhu až k prasknutí, tedy sexuální celibát, pravidlo první-nevyhoníš (z osobní zkušenosti mohu pravit, že déle jak rok je to o zdraví).  Zadruhé je třeba touhu prohlubovat až do naprosté nadrženosti, takové asketické trýznění, kdy prohlubujete touhu, ale nedovolíte jí výron. Třetí část je coitus interruptus, ať už s partnerkou/ partnerem, nebo rukou. Zde již dochází k enormním vlnám energie. Čtvrtá část, konečně samotný orgasmus, momentě orgasmu se musíte plně soustředit na vytyčený magický cíl. Když nad tím tak uvažuji, tak tohle není zrovna příjemná metoda.

V trýznění těla budeme pokračovat. Orgasmus tělo vyčerpává, oslabuje jej, pokud nechcete užít sexuální metody, jsou další možnosti jak tělo deprivovat.  Jakékoliv formy bolesti mohou vaše vědomí otočit o 180 stupňů, toto je pro masochisty (asi nejmocnější metoda, kterou jsem empiricky okusil je nalít si absint do ucha taková bolest vás pošle do mdlob, ale nedoporučuji, neboť může dojít k poškození sluchu a rozbití hlavy o kachličky v koupelně). Deprivace chladem, horkem, zničení motoriky (točit se jak debil dokola dokud sebou nešvihnete).

Kapitolou samou pro sebe je spánková deprivace.  Tuto metodu jsem absolvoval s kolegou Ditechim, kterého tím zdravím, v roce 2006. Presentuji zde celý protokol z našeho experimentu:

29.7. 2006

 Dnes jsem dokončil Amulet po mnoho spáleninách a vyhořelých svíčkách jsem nakonec docela s výsledkem spokojen.   kolem 1 hodiny am jsem začal amulet nabíjet. Imaginoval jsem modré energické světlo, co se v mém centru kondenzuje  a pak posílal pravačkou, až do dlaně kde jsem amulet držel. Opravdu jsem cítil ty energetické rázy, co šly mou paží jako elektrický proud co jde kabelem … takové jakoby lehké pohlazení až k destinaci… nevím jak to popsat. Při tomto jsem byl v pololotosu a hlavu jsem měl asi v 45% úhlu zakloněnou dopředu. Když jsem nabíjel a cítil už pulzování v dlani dostal jsem se do stavu jako bych nebyl na zemi ale ve vzduchu a vše se točilo kolem mě to se postupně zmírnilo a já byl zase tam, kde jsem byl… při tomto jsem začal mnohem lépe slyšet zvuky až mě to vyděsilo jelikož to bylo jako by se odehrávaly přímo v pokoji. Nakonec jem imaginoval že celého mne obklopuje modrá zář a že přechází do amuletu, který začíná jasně zářit. 

 Jako dobrej nápad se mi jevilo a D mě k té myšlence přivedl že bych se měl zeptat svého průvodce jestli je rit dobrý nápad… průvodce říká že ano. když jsem držel kyvadélko úplně jsem cítil jak za něj cosi tahá a dává mu pohyb  nebyly to moc silné síly ale byly tam, také bylo vidět jak se trochu kyvadélko samo vznáší jako by bylo na obláčku.

   LD DreamWorking Experiment 

 Tak je to tu první zápis do prvního Chaos experimentu v Eonu mého bytí. 23:17 a já píšu tyto řádky s jistým vnitřním napětím a vzrušením jak to asi bude probíhat  hlavou se mi komíhají tuny myšlenek mezi nimiž kraluje seš kokot a magor. A však vím že to dobře dopadne cítím to bude to namáhavé ale to je to co to dělá tak účinným. Cítím že to dokážu a dojdu zdárného cíle.

 30.7.

 Den beze snů pokračuje toť poetický název pro ritual na kontaktování Cthulhu a kvalitní LD.  D je stále navážkách nebo spíše úplně odpískal účast což chápu. Díky této zkušenosti však jsem měl možnost   několikrát kontaktovat průvodce a zeptat se na tyto skutečnosti . D též a naše odpovědi se diametrálně lišily. Můj průvodce řekl na otázku je to bezpečné ano   průvodce D řekl ne  nakonec se ukázalo že jde jen o úhel pohledu  Ve 3:10 pozorovaný hmotný stín jenž mi přeletěl kolem tiskárny

3:40 Ritual započat Vymítání  velmi příjemné cítil jsem velké množství energie a klidu a duševní rovnováhy pentagramy jsem při tvorbě viděl a cítil.

 3:45 Mardukova 50ka MARUTUKKU zase jsem zvoral zaříkání ale to už patří k věci tentokrát jsem se blížil stavu kdy vidím opravdu jen pečeť občas jsem  onu pečeť viděl jakoby vypálenou do mé sítnice. Prvně jsem ji sám nakreslil perem a temperou. Při koncentraci  se zdálo že sigilie na papíře ožívá měnila se a hýbala se vlnila a její části se ohýbaly jako by opravdu žila. Zase  jsem se cítil jakoby nabytý a zároveň vyčerpaný.

 4:20 Call of Cthulhu  začátek práce na tabuli Rlyehu kterou jsem zlehka posral u písma NUG SOTH  poté jsem kolem sigilie postavil svíce a odříkal Volání Cthulhu které jsem zvrzal zapomněl pár pasáží a znamení VOOR  i KISH … pak jsem začal odříkávat mantru nejdříve nahlas a pak v poloholase a nakonec potichu se znamením VOOR na ruce  u konce se znamením KISH… při odříkávání velký tlak na 3 oko a zase vyčerpán a zároveň nabit.

9:30 am Jak se cítím jak se cítí člověk i zombie po 24 hodinách na nohou ? asi tak jako teď já stav je to zvláštní ale už familiarní motání hlavy bolest v oblasti 3 oka zrakové halucinace v podobě určitých problesků (jako když se ladí obraz na televizi a on se nějak deformuje a do něj se cpe další signál) mezi fyzickým viděním, lehčí malátnost ale stále síla a energie takové dva protipóly které koexistují ve stejný čas. Meditace je nutnost ale bude provedena až za noci. Zvukové halucinace mezitím žádné.

13:38 pm Stav se lepší a zároveň horší to ale připisuji svému žaludku z to co musel pozřít (dělal jsem si oběd) jinak se cítím špatně ale unaveně jen slabě. Menší tlak v hlavě a ztěžklá víčka. Po krátké chvilce celé vidění zahalil jakýsi opar poté co jsem vylez na balkon.

15:30 stav se zlepšuje a spíš než spánkový deficit mne obtěžuje to úděsné horko

16:00 cca jsem si vlezl do ledové vody jelikož už jsem byl skoro na pokraji sil v meditační poloze klečení na vlastních patách jsem v této ledové vodě meditoval za naprosté tmy poté sem se celý oplachoval touto vodou … nyní jsem completly refrash

20:35 Pokud správně odhaduji již jsem beze spánku 35 hodin zdá se že veškeré funkce tvořící látky na podporu spánku se skartovaly jelikož se cítím nadmíru čilý meditace je mocná zbraň a spojená s ledovou koupelí a meditací na patách atává se z ní ultimátní záležitost.

23:40 krize je zpátky a v mocné opravdu mocné sestavě tentokrát to bude opravdu boj neusnout celý obraz monitoru  se nekontrolovaně klepe, cítím totální odtržení od reality všechno se mi zdá jak ve snu a všechno je jakoby průzračné sehnat ostrý obraz je něco jako terno

31.7

0:20  Pocit DEJAVU při rozhovoru po ICQ  s Hanuš o mumifikaci mne … tohle sem už zažil přesně tohle ve snu

0:45 Udržet se při vědomí už začíná být opravdu těžké mám za sebou asi 40 hodin bdění začínám upadat do takových polo vizí polo hypnagonic  Prostě záblesky. Prostě mi na asi sekundu vypadává vědomí

2:10 Pokus o přečtení dalšího příběhu od Lovecrafta Slavnost tentokrát jsem skoro neviděl na to co čtu nebyl jsem vůbec schopný se na četbu soustředit ještě že si pamatuju příběh nazpaměť jinak bych nevěděl vůbec oni větu.

2:20 jsem provedl vymítání zase plný energie vše řádně imaginováno

2:25 Mardukova 50ka nyní vše podle paměti po skončení zrakové halucinace jako podlaha v předsíni se skládajíc z drátů a podobně

3:00 Práce s Tabulí Rlyeh naprostá nemožnost přečíst cokoliv kvůli zdeformovanému vidění a faktu že slova už ztrácela svůj význam a degradovala jen na sled znaků které v logické syntaxi nedávaly smysl. Nemožnost soustředění se už ani na jednu vteřinu  velká malátnost a zamlžené vidění plus kadence zkratů s hypnagonic narůstala a narůstala. Při nabíjení pád do spánku který trval X minut. Poté kvůli zmíněnému stavu experiment odpískán a zalomení do postele.

sumarizace 43 hodin vzhůru

prvních 24 hodin není nic co by bránilo pokračovat 30 hodin lehčí problémy a však  stále nic akutního 40 hodin totální destrukce reality pády do hypnagonic realita jako sen 43 hodin nejkrajnější mez za kterou se dostat asi vyžaduje hafo hrnků kafe

závěrečná správa: Zdá se a jsem si tím naprosto jist, že tento způsob byl naprosto opak toho co by se mělo dělat když chceme LD sugesce by měla fungovat to ano ale jak jsem mohl očekávat že při 43 hodinách nespaní budu mít LD. Ale zpátky k zprávě Při usnutí na kanapi u rožlejch svíček a tabule Rlyeh se mi něco zdálo nevím ale co přesně mám tušení, že zrovna Rlyeh ale jen takový matný pocit taky jak když sem byl utahanej jak hovado . Potom co jsem nalezl svou postel a padl jak zabitý doslova zase mám jen matné vize kde se zdá že sugesce jakž takž se chytla ALE díky totálnímu vyčerpání mozek sny neudržel a vím jen  něco jako pocity štěstí a kyklopská zdiva.

Koment: tento experiment byl neskutečně přínosným, došlo k změně vnímání reality, které bylo tak enormní, že jsem nebyl schopen číst ani psát. Text, který jste měli možnost přečíst, byl z velké části opraven, aby to vůbec šlo přečíst. Asi se zdá 43 hodin málo, ale v experimentu byly zahrnuty i další faktory, které nejsou zapsány. První den jsem byl několik hodin kopat jíl, abych mohl tvořit věci z hlíny, batoh těžký jako prase jsem donesl domu a uplácal Cthulhu a další struktury. Při tvorbě amuletu jsem se mnohokrát popálil o rozžhavenou jehlu (metoda bolesti) a den poté jsem se otrávil jídlem, co jsem si uvařil (protože se otrávím pokaždé, když něco vařím). Dalším faktem bylo, že jsme více jak, měsíc nekomunikoval s nikým jinak než přes počítač, žil jsme v osamění a téměř nejedl.  Tedy efekt byl mnohonásobně vyšší. Tento experiment chci opět někdy zopakovat.

Phil Hine provedl podobný experiment, o jeho průběhu napsal skvělé pojednání s názvem Howling zde český překlad. http://www.ritual.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=140

Ano, takto vypadá chaos magie v praxi, ne nejsme normální, jsme šílení.

Další technikou je deprivace světelná, nebo jinak terapie tmou. Tuto techniku jsem nikdy nepoužil, neboť žiji převážně v přítmí. Je však pravdou, a každý kdo někdy meditoval ve tmě, mi nejspíš dá za pravdu, že tma dokáže být hutná, téměř hmotná když se dostaneme do meditačního stavu. Vystupují z ní obrazy a tváře démonů, třetí oko pracuje mnohem efektivněji. S dlouhodobějším působením tmy však nemám žádné zkušenosti.

Jakožto naprostý magor doporučuji kombinaci všech technik naráz, je to jízda.

Věda a technika

Tohle je dalším ze stavebních kamenů Chaos Magie, pokusy o podchycení magie vzorci a aplikování kvantové fyziky, teorie chaosu a fraktálů. Jaký to má význam? Jsme v novém Aeonu. Chaos Magie pracuje na principu psychologie, pomocí extrémních metod zkoumáme vlastní psychokosmos, proto jsme psychonauty. Meditace a introspekce je sice pěkná, ale jak poznat pravé já když jen sedíte a kontemplujete. Proto přichází zdánlivě šílené a extrémní metody, které mají otestovat vaši osobnost v praxi.

Technika je v Chaos Magii hojně využívána, Chaos Magie jako novoaeonský směr, který neuznává staré konvence je nejprogresivnějším modelem v této problematice. Užití animovaných, stereoskopických, flashovacích, hyperkubických, holografických sigilií, tak jak je uvádím ve své práci Sigilizace pro ještě pomatenější idioty, může být velmi mocnou metodou pro vypálení sigilia do podvědomí. BWG, psychowalkmeny, dokonce i videokonference při magických operacích, jsou vítanými technikami.

Kreativita

Nic není pravda, vše je dovoleno. Nezáleží na autenticitě systému, záleží pouze na schopnosti jedince integrovat požadovaný systém do svého magického počínání. Cokoli, co vám přijde jako dobrý nápad, můžete spolknout přefiltrovat a vyplivnout do svého magického paradigma.

Závěr

Chaos Magie se stává něčím, čím neměla být, proti čemu protestovala, dogmatem samým. Ve skutečnosti to co Chaos Magie presentuje jako novou věc, je staré jako magické systémy samé.  Jde pouze o Vůli, která tvoří a ničí. Nejde o žádný druh specifické magie, pouze o energii. Moderní Chaos Magici tvrdí, že užívají Chaos Magie, protože jim jen ona dovoluje pracovat s fiktivními entitami. To je úsměvné. Chaos Magie nám nedovoluje nic. Chaos Magie je jen nástroj jako každý jiný.

V Chaos Magii se hovoří o problému ztráty kontextu, jako o hlavním problému který s tímto systémem souvisí. Toho se lze vyvarovat, pakliže váš osobní systém bude konzistentní. Dokud vám bude dávat smysl, kontext se nevytratí. Proto je třeba integrovat moudře a nemíchat jablka a hrušky, ty lze míchat úspěšně jen v případě, že přijmete jablka a hrušky jako jedno a to samé.  

Psychovers leží v našich myslích, my jsme jeho nejvyššími pány, jsme Umr-At Tawil ti kteří tvoří realitu. Tedy Budiž naše Vůle.