Gematria

Gematria je nejvíce spojována s hebrejskou mystikou, jako metoda hledání analogií mezi pojmy skrze čísla.

Hebrejci jakožto semitský národ, si tuto nauku nejspíše přinesli již ze staré Chaldeje, kde jak víme, užívali číselných označení pro svá božstva. Například EN.KI 40, EN.LIL 50 a AN 60 pro ženské protějšky pak o pět méně NIN.LIL 45. Chaldejci přikládali číslům velkou váhu a za dokonalé považovali číslo 60, které patřilo nejvyššímu skrytému ANUovi, tedy jak vidíme, tak své 60tkové soustavě byli patřičně věrni. I přes to však ctili i SEBITTU, sedm. V čísle sedm pak můžeme najít grupu Sedmi mudrců APHKHALLU, mimochodem APHKHALLU jsou ti, co přišli s Oannesem. Sedm je i démonů UDUGu co zaclonili SHAMASHe.

Gematria má tedy kořeny již v Chaldeji, a odtud se postupně rozvíjela v mnohem preciznější metodu, na které mnozí vystavěli celou gnosi. Gematrie se užívalo při výkladu snů, divinacích a obzvláště pak pro porozumění náboženským textům. Díky tomu došlo k velkému rozmachu ve 13. století, kdy byla užívána k dešifraci Starého zákona, neboť tehdejší kabalisté věřili, že gematria je klíčem k pochopení obsažených skrytých sdělení.

Gematria je v podstatě vtipná hříčka, pakliže jí propadnete, budete všemožně kombinovat pojmy, jen abyste dostali kýžené analogie. Crowlyho Choronzon je toho příkladem. Kde se vzal Dagon jako 777 mi taky hlava nebere. Na Gematrii je založeno i pověstné číslo 666, které náleží Nerovi v termínu Nerōn Kaisar, Císař Neron. Thelema je také velmi touto metodou zasažena a Kenneth Grant jí dosti propadl.

Z prvu jsem gematrii považoval spíše za nástroj k ukrácení nudy, zjistíte, že Obama je analogován k Lady Gaga a podobné hovadiny. K celé problematice jsem přistupoval značně skepticky a kriticky, což přistupuji i teď v „ortodoxním“ pojetí. Hledat spojitosti, ještě k tomu v latince, je trochu choré. Jenže po praktické aplikaci metody, jsem došel názoru, že ona metoda je ve skutečnosti vázána úzce na osobní psychokosmos a tudíž osobní prožitek.

Při kontaktu s entitou je velice těžké komunikovat v běžné formě, u Mythos egregorů to platí dvojnásob. Entity komunikují pomocí visuálních obrazů, emočních vjemů a hlavně téměř neuchopitelných sdělení. Mnohokrát se mi stalo, že bytost vyjadřovala slovně jen aspekt celého sdělení, a zbytek byl v hlubších rovinách a mnohem obsáhlejší. Prostá odpověď Ne, má v dalších komunikačních kanálech klidně sdělení na jednu A4. To je na zapamatování velice těžké, a téměř nemožné. Avšak lze převést jistá sdělení do jednodušeji zapamatovatelného tvaru. Proto zde je gematrie, nauka převodu písmen na čísla. Zjištění čísla entity = získání hlubšího poznání ohledně oné entity. Než aby vám entita odcitovala 10 stran textu, raději řekne 42 a hle víte, že říká smysl života ehm.

Počítačovou hantýrkou řečeno, je sdělení od podvědomí podáváno v raru obsahujícím jpg, mp3, avi, txt, emoce a rozmanité harampádí. Což mozek nedokáže rozpakovat v celé šíři. Číselný kód dobře podaný dokáže veškerá data shrnout mnohem snáze. Podvědomí vám jednoduše řekne, co chce říci. Proto se gematrie ve velkém užívá právě při analýze snů.

Není nutné užívat hebrejštiny a jejího kódu, pokud máte vlastní, není to problém. Jde pouze o vaše osobní relevation, které pomáhá k uchopení komuniké. Pracuji se speciálně navrženým gematrickým systémem A-I-O pro Mythos od EOD. Číselné hodnoty jsou takové:

a,i,r = 0 b,c,j,k,l,s,t = 1 d,m,u = 2 e,n,v,w = 3 f,o,x = 5 g,p,y = 8 h,q,z = 13

Jedná se tedy o mnohem jednodušší systém, protože numerizace není vázána na hebrejštinu. Je trochu na hlavu postavené užívat hebrejské gematrie na latinku. Kromě A-I-O existuje i NAEQ6 NEW AEON ENGLISH QABALAH CYPHER6, či masonic. Jako všude i zde radím užít techniky a naprogramovat si, či naskriptovat vlastní A-I-O kalkulátor. Jen berte na vědomí, že pakliže se rozhodnete užívat gematrie, není zrovna moudré užívat systémů více, a je třeba zvolit si jeden, který budete užívat.